Broken Hill og dets indbyggere

Broken Hill ligger som en oase midt i den store intethed i New South Wales Australia. Den ligger 1170 km fra Sydney og 500 fra Adelaide. Derfor har Broken Hill Adelaide-tid. Byen har omkring 20.000 indbyggere og er på de fleste kort over Australien. Det er den fordi byen er vokset op omkring verdens rigeste sølv-, bly,- og zinkminer. Derfor kaldes byen også Silver City. Der er dog ikke så mange minearbejdere tilbage i byen. Minedriften begyndte for godt 100 år siden i det bjerg som har givet byen navn. Bjerget har en brudt profil - derfor også navnet Broken Hill. Byen har 330 solskinsdage om året og får kun 250 mm regn.  Det kan være meget koldt om vinteren, men der kommer ikke sne. Der er ofte over 40 grader om sommeren. Broken Hill har længe været et center for kunstnere, der har skabt en karakteristisk stil. Uden for byen ligger en skulpturpark på en af de små bakketoppe hvorfra man kan nyde solnedgangen. Skulpturene er opført af aboriginere (den oprindelige befolkning i Australien) og kunstnere fra udlandet.

 

Her kan du se mere om byen.

 

Mit Broken Hill: 

Byen er fra en danskers synsvinkel meget anderledes end hvad vi er vant til. Byen der ligger langt fra alting viser os dog det 'virkelige' Australien. Det er en dejlig by, med rød, tør jord, bredde veje og små lyse huse. Så alene udseendet er helt anderledes. Men også menneskerne er anderledes. Allerede efter et par dage nyder man den afslappede stemmning. 'Hvad vi ikke når i dag, når vi imorgen'. Man lader sig ikke stresse, men nyder livet. Inviterer gerne vennerne over til barbacue eller bare en tur i poolen. 

Man spiser meget Amerikansk. McDonald er meget brugt og det er normalt at have en lille pose chips og noget sødt med i skole. Det er ikke altid der er vand i nærheden - men der er med garanti Cola. 

 

Skolen er meget anderledes. Primary school går fra 1-6 klasse. Mens High school er fra 7 - 12 klasse.  Man starter i 1. klasse når man er omkring 6 år. Man skal have skole-uniform på, der dog er meget afslappet.