Gode kampe og orientation camp

Gode kampe

11. marts 2008

 

I dag var der slåskamp i skolen. Det er sket før, men denne gang var anderledes. Normalt når der er slåskampe i skolen er det ikke nogen jeg kender. Desuden har jeg aldrig set en fordi slåskampe er som gratis is (som er ret stort når det er over 30 grader varmt – hvilket det tit er). Alle flokkes om det med et særligt lykkeligt udtryk i deres ansigt. Derfor får de der ikke løber hurtigst ikke at se hvad der sker. Det er utroligt, det virker som om der er en kæmpe støvsuger der sluger alle børnene til sig. Lige pludselig er der en kæmpe klump af børn i den ene ende af gården, mens den anden næsten er tom – bortset fra de ældste af eleverne der har set det mange gange. Nå, men denne støvsuger kommer gerne et par gange om ugen. Jeg ved ikke hvorfor, men de australske børn slås altså mere end vi gør i Danmark – meget mere. Men som jeg skrev, var dagens kamp anderledes. For det første var det to piger – to piger fra min årgang – to piger jeg kender. Kender og kender er så meget sagt, men jeg ved i hvert fald hvem de er – og skal også til at spille fodbold med en af dem. Nå, men det startede med at den ene piges Ashley tvilling søster kyssede med en fyr – som vist var Jess’s fyr. Jess og søsteren diskuterer og Ashley hjælper hendes søster. Det får Jess til at gå amok på Ashley der kæmper igen. Denne gang kom der ingen børn løbene hen til, hvilket gjorde at alle kunne se hvad der skete. De blev hurtigt stoppet da de havde gjort det lige foran en af lærerne. Men dette var stort. Alle snakkede om det bagefter, alle skulle høre alle detaljer. Det var virkeligt stort. Jeg var bare chokeret, jeg er ikke vant til at se det. Selvfølgelig har der været slåskampe i de danske skoler. Men der var ikke den samme gejst, den samme stemning bagefter. Dette var en af de bedste slåskampe som de sagde. Hvilket jeg ikke rigtig kunne forstå. ’Den bedste’ – hvordan kan en slåskamp være god?

 

Samme dag skete en ikke lige så stor oplevelse, men alligevel anderledes. Det gik op for mig hvor forskelligt alt er. Eller – det har jeg vidst hele tiden, men det er virkelig alt! Engelsk time, vi snakker om oktober-duften. Det går pludselig op for mig at oktober er forår her. Dvs. at når jeg tænker oktober er det: kedelig, regn, koldt, venter på jul. De tænker forår. Det var ret mærkeligt.

 

Orientation camp.

Weekenden den 14-16 marts.

 

Fredag den 14 marts kom alle AFS-udvekslingsstudenterne fra Mildura (3 timer fra BH, tæt på vores campingvogn). De var meget anderledes end her. For det første så de ikke hinanden særlig tit – vi ser hinanden hver anden dag!  For det andet kom de fra en kæmpe skole. 1000 elever og det er kun årgang 11-12. Min skole er 700 elever fra år 7-12!! Så de så ikke hinanden særlig tit. De skal ikke bruge skoleuniform og har næsten ingen regler. Det virkede ret meget som en modsætning til vores!! Der er regler, lærerne råber, og vi skal have fuld uniform på! Nå, men de var meget søde, det var lidt svært at snakke med dem, men det gik frem ad da vi havde været sammen et par dage. Der var 2 drenge: David (Tyskland) jeg et navn jeg ikke kan skrive (spanien). 3 piger Becca (USA), Andrea (Venezuela – hun kom en uge siden og kunne næsten intet engelsk, men snakkede også ret meget spansk med de andre spansk talende, hvilket ikke var så godt, men det var også svært at snakke med hende i Engelsk) og en pige fra Island – kan ikke skrive hendes navn. Det var sjovt at snakke med pigen fra Island der lærer Dansk i skolen (hun kunne dog ikke sige noget), men de kendte alt til Danmark. Hun havde også været i KBH. Hun sagde at der altid var noget om Danmark i nyhederne. Desuden havde hun den danske tøjstil! David tilbringer hans sommerferier på Læsø hvert år, han elsker Danmark. Men det eneste han kunne sige var: sprinklervæske! David er ikke med AFS og den anden dreng har været her i 6 mdr. så de var ikke  med på campen næste dag. Så vi var 9 piger. Der sad i en lille hal, i en tom by (Silverton – den er beskrevet i mange turist bøger) og det var 40 grader varmt! Det var ret slemt, man bliver så træt når det er så varmt og det eneste man kan tænke på er at komme hjem i poolen. Men vi havde det sjovt. Vi var ude og se solnedgang fra en bakketop – så vi ku’ se det flade Australien – rigtig smukt. Vi var inde og se en meget kendt bar. Der har været med i en del film. Vi blev også medlemmer af kluppen alle sammen. Det blev man gennem en test: Stille dig og kigge op i loftet, putte en kartoffel på din pande og så skal du tippe den ned i en spand når de siger nu. Hvad du ikke ved er at når de siger nu putter de vand på dig så det virkelig ligner du har tisset i bukserne!! Det var ret sjovt!! Da vi kom hjem fra lejeren havde vi 20 minutter før vi havde danse-træning. Så nu begynder endnu en uge. Næste weekend tager jeg til Mildura (Fort Courage) og bor i vores campingvogn. Vi skal ud og sejle i vores båd igen. Jeg kommer først hjem tirsdag aften – det er påskeferie!