What?

Nogle gange er der ting som bare er så anderledes at det eneste jeg kan sige er: WHAT? . Andre gange er det ikke så slemt, men det er noget der tager sig sin tid at vende sig til. I det hele taget er der meget der er anderledes. Men her er nogen af de mærkelige ting og nogle af de ting man skal huske på når man besøger landet:

 

- Bilerne køre i den 'forkerte' side af vejen. Dvs. at de køre i venstre side. Det tager lang tid at vende sig til og flere gange har min værtsfar spurgt mig om jeg vil køre, fordi jeg har været ved at gå ind i den forkerte side. Man skal også være forsigtig hvis man cykler eller skal over en vej,  da man nemt kan komme til at se til den forkerte side.

 

- Hvis man skal på toilettet (hvilket nok ikke kan undgås) går man ind i et lille rum hvor der kun er et toilet. Bad og vask er nemlig i et andet rum. Det er ret mærkeligt i starten.

 

- Tænk dig om før du drikker vand. I Broken Hill er der ingen der drikker det fordi det smager dårligt.

 

- Smag Vegemite, men vær på vagt - det er alt andet en godt. Det ligner nutella men smager salt, krydret og  slet slet slet ikke godt. Alle i Australien elsker det og spiser det som vi spiser syltetøj.  

 

- Men Vegemite er ikke det eneste mærkelige mad, hvad med en position Breakfast-Spagetthi. Det købes på dåse!!!! (Spagetthi er ikke det eneste der købes færdi lavet. Alle køber for eksemple også deres lagsagne)

 

- De elsker fastfood -  og især burgers. Men de spises dog med spejlæg og ananas i...

 

- Glasene står ikke i skabet - som normalt. Nope, de står i køleskabet, så de er kolde.

 

- SKOLEN!!! Tja, der er en række ting hvor jeg tænkte: What? :

Skoleuniform, er mærkeligt i starten.

Undervisningsmetoderne er helt anderledes, det består mest af at læren putter en overhead op på tavlen som man skriver af. Nogle gange lidt gruppearbejde, hvis du er heldig.

Husk at få lærens underskrift hvis du skal på toilettet.

Eleverne betaler meget selv. Eksempelvis hvis der er foredrag, de skal på tur, eller de vil være med i en konkurence. Du betaler selv.

Man må ikke kysse i skolen..

 

- Du kalder ældre mennesker og dine lærer Ms. eller Mr.

 

- Det er normalt at have sko på indenfor.

 

- Slang er slemt. Det er svært når du snakker med de unge og de pludselig bruger slang som du ikke har nogen idé om hvad betyder! Slang er brugt rigtig meget.

 

 

Alle disse ting er noget jeg slet ikke er vant til fra Danmark. Men det betyder ikke at de alle er dårlige. De er anderledes. Og jeg elsker at være her på trods af at jeg nogen gange tænker What?